Deelnemende Crematoria

“Rusthof is niet alleen een prachtig gesitueerde bosbegraafplaats en crematorium. Uniek is ook zijn centrale ligging in het hart van Nederland. Veel families die verspreid over Nederland wonen, kiezen gericht voor Rusthof voor de crematie van bijvoorbeeld vader of moeder, zodat de afscheidsplechtigheid plaatsvindt op een centraal gelegen locatie die op redelijke afstand ligt van de woonplaats van alle familieleden.”
– Wilco Plaggenborg, directeur CBA

Zorgvlied is één van de bekendste begraafplaatsen in Nederland en ligt aan de oever van de Amstel. De begraafplaats hoort bij Amstelveen (voorheen Nieuwer-Amstel). Nieuwer-Amstel ontstond in de dertiende eeuw in het veengebied ten zuiden van Amsterdam. Tot Nieuwer-Amstel behoorde ook een strook langs de westoever van de Amstel. Hier lieten Amsterdamse patriciërs schitterende buitenplaatsen aanleggen, waardoor de Amstel “de tuin van Amsterdam” werd.

De Nieuwe Noorder vormt een oase van groen, water en rust. Windsingels, laanbomen, heesters, hagen, diverse planten, vijvers en groenstroken rond de grafvelden maken van De Nieuwe Noorder een natuurlijke, rustgevende omgeving, die nabestaanden en bezoekers alle ruimte biedt voor contemplatie en bezinning.

De Nieuwe Ooster verzorgt begrafenissen en crematies namens de gemeente Amsterdam. Ruimte voor ieders persoonlijke wens en oog voor het welzijn van medewerkers, milieu en samenleving staan daarbij centraal.

De medewerkers werken vanuit oprechte betrokkenheid bij alle mensen, ongeacht sociale, religieuze of culturele achtergrond. Keuzevrijheid en zorgvuldig en betrouwbaar handelen staan voorop. Kwaliteit van dienstverlening is altijd leidraad. De Nieuwe Ooster heeft geen winstoogmerk.

Essenhof is er voor alle inwoners van Dordrecht en de regio Zuidwest Nederland. We leveren maatwerk in onze dienstverlening en dragen zorg voor een respectvolle en zorgvuldige uitvaart voor elk individu, ongeacht culturele of religieuze achtergrond of identiteit.

Daarnaast bieden we een ruime keuze aan graflocaties en asbestemmingsmogelijkheden. De begraafplaatsen, met de historische grafakkers, de wandelpaden, het rijke groen en de monumentale gebouwen, liggen er verzorgd en schoon bij. Wij hopen dat iedere bezoeker zich hier welkom voelt om te herinneren of te gedenken.

Nabestaanden willen in een sfeervolle omgeving op gepaste wijze afscheid nemen van een dierbare. Op een manier die bij de overledene past. Bij Crematoria Twente is dat mogelijk’, Peter Molema, directeur/bestuurder

Almelo

Borne

Enschede

Uitvaarten worden de laatste jaren meer en meer gekenmerkt door een eigen invulling van de nabestaanden. Binnen de bestaande wet- en regelgeving streeft gemeente Middelburg ernaar om hier zoveel mogelijk ruimte voor te bieden op de begraafplaatsen en in het crematorium.

Middelburg heeft meerdere gemeentelijke begraafplaatsen. Aan de Westelijke Oude Havendijk is de grootste gevestigd. Daar is ook het gemeentelijk crematorium. Verder zijn er begraafplaatsen in Sint Laurens, Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden.

Crematorium Hofwijk is een modern crematorium met een warme uitstraling, prachtig gelegen in een landelijke omgeving en goed bereikbaar.

Hofwijk is het enige gemeentelijke crematorium van Rotterdam en het staat op de gemeentelijke begraafplaats met dezelfde naam.

Hofwijk heeft meerdere sfeervolle aula’s en afscheidsruimtes. U kunt er een compleet afscheid hebben, vanaf het opbaren van de overledene tot en met de afscheidsbijeenkomst en de nazit na afloop. U kunt ook kiezen voor een sobere, technische crematie, zonder onnodige kosten, maar wel deskundig uitgevoerd. En alles daartussenin.

Log in with your credentials

Forgot your details?